Spring Summer backstage 6
Backstage video z jarní kolekce Leo Macenauer
21.4.2016
Představení kolekce AW Leo Macenauer
Představení zimní kolekce Leo Macenauer
15.11.2016
Show all

Tipy na léto

Na léto je ideální len

Letní tropické počasí nejen na dovolených, ale i v tuzemsku dokáže zamávat s našimi rozhodovacími schopnostmi. V takových chvílích si říkáte: „Co si jen vezmu na sebe? Vždyť venku je takové parno, že i v plavkách se člověk uvaří.“

A právě tehdy je potřeba sáhnout nejen po nějakém pohodlném kousku oblečení, ale zejména takovém, ve kterém si nebudete připadat, jako byste právě vylezli ze sprchy. Mnoho materiálů tento komfort nenabízí. Proto je potřeba při výběru oblečení dbát nejen na jeho vzhled, ale také funkčnost. Ideální je, když se povede tyto dvě vlastnosti zkombinovat.

Materiál, který je pro letní období nejideálnější, je bezesporu len. Nejen, že je oblečení z této látky příjemné a vzdušné, ale je také velice moderní. Zvlášť lněné košile. Skvělé je, že v takové košili uděláte dojem nedbalého elegána a zároveň potěšíte i přítelkyni či manželku – nemusí ji totiž žehlit, ba naopak. Právě mačkavý vzhled lněné látky je její devízou. Ale pozor, musíte mít dostatečné sebevědomí, protože ne každý je schopen unést lněnou mačkavost.

Kromě lněných košil jsou velice oblíbená lehká lněná saka. Vaše vysněné lněné polopodšité sako Vám můžeme připravit v nejrůznějších odstínech. Od klasické béžové, která je vhodná spíše do letních dní a svou barvou odpovídá dress code do 18. hodiny, až po saka tmavších odstínů. Odvážným klientům se nebojíme doporučit ani výraznou červenou.

Uvnitř saka naleznete nejjemnější bavlněné košilové materiály, které jsou běžně k dostání v naší široké škále košil. Pro interiér lněných sak byla zvolena kostkovaná světle modrá košilovina v kontrastu s jemným proužkem, která separátním sakům dodává mladistvý vzhled.

Pro velmi náročné klienty máme k sakům navíc na výběr z překrásných knoflíků z pravého paroží. Tyto knoflíky se vyznačují svou unikátností, kdy je každý jeden kousek originálem a lněné sako tak perfektně oživí.

„Lněné sako bych doporučil všude tam, kde chcete vypadat upraveně, ale zároveň neformálně. Všechny klienty dopředu upozorňuji, protože u nás v České republice na mačkavost tohoto materiálu nejsme příliš zvyklí. Mačkavost je jeho přirozenou vlastností. Pokud se podíváme na inspiraci v Itálii, tak pokrčená saka, kalhoty a košile skutečně symbolizují přírodní materiál a jeho kvalitu. Naproti tomu u nás v kontrastu stále přetrvává dojem škrobených obleků z dob tesilu, který obsahoval vysoké procento umělých vláken,“ vysvětluje Leo Macenauer.

Kam si lněné oblečení vzít a kam rozhodně ne

KAM ANO
– na výlety, na nákupy, na procházku po pláži či posezení s přáteli

KAM NE
– na obchodní jednání či do divadla

4

IMG_1106-maleIMG_1123-male